Ordforanden Har Ordet

En styrelseledamots röst

Bästa trädgårdskollegor!

Sommaren var varm och torr. De som hade god tillgång på vatten fick stora skördar. Efter en fantastisk fruktskörd och en härlig höst blickar vi framåt. Du håller nu vårens program i din hand.

I januari möts vi för en upptaktsträff. Vi får möjlighet att byta frön med varandra. Visst blir vi sugna på att mitt i vintern redan planera för nästa års skörd. Själv hade jag förmånen att byta till mig en högväxande gul störböna för några år sedan. Kom ihåg att samla frön från de växter du tycker om.

Hälsa och trädgård får vi lära oss mer om i februari. Örter! Dessa ofta oansenliga växter med stor potential som betyder så mycket för vår matlagning får vi lära oss mer om när vi möts till ett trädgårdsbesök i Skänninge i början av sommaren – när örterna har som mest smak och doft.

Korskrog – mellan Motala och Linköping välkomnar oss och visar sin trädgård i juni. "Nytt av gammalt med trädgård som inspiration. Vi älskar att skapa med olika material och uttrycksformer. Återbruka det som finns men även skapa nytt."  

Varmt välkommen till vårens träffar och glöm inte årsmötet där du kan göra din röst hörd!

Trädgårdshälsningar Gun

 
UA-38989986-1