Sommarresa 2012

 

Lördagen den 25 augusti, reste ett glatt gäng från Linköping och Mjölby till Sofiero. Transporten skedde med buss och en personbil.

Trots den tidiga morgonen, var alla deltagarna på ett strålande humör och det var mycket skratt och glada tillrop under resan ner.

 Första stoppet blev i närheten av Vaggeryd, där vi intog fika. Till Sofiero anlände vi vid 11 - tiden.

Flera av deltagarna började besöket i Sofiero, med att äta lunch, för att få krafter till att botanisera i parken och besöka alla de utställare som fanns.

Ett stråk var olika matprodukter, sylt, marmelad, knäckebröd mm. Här kunde man gå och reta smaklökarna.

Ett område av parken var planterad med en mängd olika Dahlior, vilken färgexplosion. Här fanns Dahliasällskapet, som gav tips och råd om denna variationsrika växt.

Trädgårdsnördarna sålde ovanliga växter och träd. Man kunde också köpa all utrustning som behövs i trädgårdsarbetet.

På slottet visades Märta Måås Fjetterströms vackra mattor.

 

Vi övernattade på ett vandrarhem i Höganäs, alldeles vid havet. Här fick vi möjlighet till promenad utmed stranden. Det fanns även deltagare som vågade sig på ett dopp.

 

Efter lunchen i Värnamo på söndagen, åkte vi till en anrik besöksträdgård. Trädgården ägs av Harriet och Berndt Gustavsson. Här fanns en stor mångfald av växter, bl a ett 30-tal olika Magnolior och150 sorters Clematis. Trädgården innehöll dammar, bäck, sten- och torvpartier. Vi fick också möjlighet att köpa växter, vilket var uppskattat.

En mycket trevlig resa, tack alla ni som var med för ett trevligt resesällskap!

 

Lisbeth

 
UA-38989986-1